Kuskusové lilky
![president_recipe_camembert_aubergine_558x460](https://president.cz/wp-content/uploads/2022/04/president_recipe_camembert_aubergine_558x460-540x460.jpg)
![](https://president.cz/wp-content/themes/president/img/tps-prep.png)
Doba přípravy : 20 min
![](https://president.cz/wp-content/themes/president/img/tps-cuisson.png)
Doba vaření : 40 min
![](https://president.cz/wp-content/themes/president/img/difficulte.png)
Obtížnost :
![](https://president.cz/wp-content/themes/president/img/star-full.png)
![](https://president.cz/wp-content/themes/president/img/star-full.png)
![](https://president.cz/wp-content/themes/president/img/star-empty.png)
Suroviny
Příprava
Krok 1
Předehřejeme troubu na 200 °C. Lilky rozpůlíme, dužinu vydlabeme (zhruba 1 cm do hloubky) a následně přidáme olivový olej smíchaný s prolisovaným česnekem. Dochutíme solí, pepřem a oreganem a pečeme 20–25 minut.
Krok 2
Mezitím uvaříme kuskus a dochutíme ho citronovou šťávou, solí, pepřem a olejem. Na pánvičce orestujeme nakrájenou cibuli se zbylou lilkovou dužinou a zeleninou. Směs promícháme s kuskusem.
Krok 3
Jakmile lilky změknou, přidáme navrch připravenou směs a pečeme ještě 15 minut dozlatova. Těsně před koncem přidáme plátky sýra Président Camembert klasik, které se na vrchu krásně roztečou.
Krok 4
Na závěr pokrm ozdobíme bazalkou a posypeme ořechy.