Tart z kozího sýra a červené cibulky

tart-kozi-syr-600x600

Doba přípravy : 15 min


Doba vaření : 25 min


Obtížnost :


Suroviny

  • 1 kozí sýr Président Le Palet de Chèvre 120 g
  • 2 červené cibule
  • olivový olej
  • snítky tymiánu
  • plát listového těsta
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • sůl

Příprava

Krok 1

Na másle necháme zesklovatět na kroužky nakrájenou červenou cibuli. Jakmile je dostatečně změklá, přidáme lžíci cukru a necháme asi 10 minut redukovat, dokud na pánvi nezbude ani kapka vody a cibulka nebude krásně zkaramelizovaná.

Krok 2

Připravíme si plát listového těsta, které potřeme trochou olivového oleje, a ohrneme okraje tak, aby vznikla „taštička“. Do vzniklé taštičky dáme zkaramelizovanou cibulku.

Krok 3

Kozí sýr Président Le Palet de Chèvre nakrojíme podélně napůl a nerozkrojenou částí klademe na cibuli.

Krok 4

Pokapeme lehce olivovým olejem, přidáme snítky tymiánu, můžeme trochu osolit a vkládáme na plech do trouby, kde pečeme na 160 stupňů asi 15–20 minut, dokud není sýr rozpečený a okraje těsta zlaté. Tímto pokrmem určitě ohromíte i náročného strávníka.