Kuskusové lilky

president_recipe_camembert_aubergine_558x460

Doba přípravy : 20 min


Doba vaření : 40 min


Obtížnost :


Suroviny

  • 1 Président Camembert klasik
  • 3 středně velké lilky
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cibule
  • 1 balení cherry rajčat
  • kuskus
  • oregano
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • bazalka
  • sůl a pepř
  • 1 hrst ořechů

Příprava

Krok 1

Předehřejeme troubu na 200 °C. Lilky rozpůlíme, dužinu vydlabeme (zhruba 1 cm do hloubky) a následně přidáme olivový olej smíchaný s prolisovaným česnekem. Dochutíme solí, pepřem a oreganem a pečeme 20–25 minut.

Krok 2

Mezitím uvaříme kuskus a dochutíme ho citronovou šťávou, solí, pepřem a olejem. Na pánvičce orestujeme nakrájenou cibuli se zbylou lilkovou dužinou a zeleninou. Směs promícháme s kuskusem.

Krok 3

Jakmile lilky změknou, přidáme navrch připravenou směs a pečeme ještě 15 minut dozlatova. Těsně před koncem přidáme plátky sýra Président Camembert klasik, které se na vrchu krásně roztečou.

Krok 4

Na závěr pokrm ozdobíme bazalkou a posypeme ořechy.