Zapečený camembert se sušenými rajčaty a olivami
Doba přípravy : 15 minut
Obtížnost :
Suroviny
Příprava
Krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C.
Krok 2
Camembert vložte do zapékací misky a na povrchu jej lehce nakrojte do mřížky. Navrch rozložte sušená rajčata a plátky oliv, vše pokapejte kvalitním olivovým olejem a jemně dochuťte čerstvě mletým pepřem.
Krok 3
Misku vložte do trouby a pečte 10–12 minut, dokud sýr nebude rozpuštěný a jemně bublající.
Krok 4
Mezitím si připravte čerstvou bagetu, nakrájejte ji na plátky a opečte na trošce másla dozlatova. Horký rozteklý camembert podávejte s křupavou, voňavou bagetou, která krásně zachytí každý kousek sýra. Pochutnejte si na této lahodné středomořské dobrotě třeba večer u skleničky vína.
