Zapečený camembert se sušenými rajčaty a olivami

president_540x540_kremovy

Doba přípravy : 15 minut


Obtížnost :


Suroviny

  • 1 Président Camembert Krémový
  • 4–6 sušených rajčat v oleji
  • 8–10 zelených oliv
  • 1 lžička olivového oleje, pepř, případně bylinky
  • čerstvá bageta

Příprava

Krok 1

Předehřejte troubu na 180 °C.

Krok 2

Camembert vložte do zapékací misky a na povrchu jej lehce nakrojte do mřížky. Navrch rozložte sušená rajčata a plátky oliv, vše pokapejte kvalitním olivovým olejem a jemně dochuťte čerstvě mletým pepřem.

Krok 3

Misku vložte do trouby a pečte 10–12 minut, dokud sýr nebude rozpuštěný a jemně bublající.

Krok 4

Mezitím si připravte čerstvou bagetu, nakrájejte ji na plátky a opečte na trošce másla dozlatova. Horký rozteklý camembert podávejte s křupavou, voňavou bagetou, která krásně zachytí každý kousek sýra. Pochutnejte si na této lahodné středomořské dobrotě třeba večer u skleničky vína.