Tart z kozího sýra a červené cibulky
Doba přípravy : 15 min
Doba vaření : 25 min
Obtížnost :
Suroviny
Příprava
Krok 1
Na másle necháme zesklovatět na kroužky nakrájenou červenou cibuli. Jakmile je dostatečně změklá, přidáme lžíci cukru a necháme asi 10 minut redukovat, dokud na pánvi nezbude ani kapka vody a cibulka nebude krásně zkaramelizovaná.
Krok 2
Připravíme si plát listového těsta, které potřeme trochou olivového oleje, a ohrneme okraje tak, aby vznikla „taštička“. Do vzniklé taštičky dáme zkaramelizovanou cibulku.
Krok 3
Kozí sýr Président Le Palet de Chèvre nakrojíme podélně napůl a nerozkrojenou částí klademe na cibuli.
Krok 4
Pokapeme lehce olivovým olejem, přidáme snítky tymiánu, můžeme trochu osolit a vkládáme na plech do trouby, kde pečeme na 160 stupňů asi 15–20 minut, dokud není sýr rozpečený a okraje těsta zlaté. Tímto pokrmem určitě ohromíte i náročného strávníka.