Omeleta s fetou a chřestem
Doba přípravy : 15 min
Doba vaření : 15 min
Obtížnost :
Suroviny
Příprava
Krok 1
Chřest očistěte, odstraňte dřevité konce a oloupejte lístky. Překrojte napůl. Do hrnce vlijte vodu, ocet a vsypte cukr. Nálev přiveďte k varu a promíchejte. Pak dovnitř vhoďte chřest a 2 minuty blanšírujte. Chřest sceďte a dejte do studené vody.
Krok 2
Do mísy rozklepněte všechna vejce, osolte, opepřete a prošlehejte. Rozpalte pánev a pokapejte olejem. Papírovým ubrouskem olej rozetřete a nalijte ¼ vajec. Vejce nechte zatáhnout, a až bude zespodu omeleta pevná, na jednu polovinu nasypte ¼ špenátu a chřestu. Vše zasypte 60 g fety nakrájené na kostičky a přiklopte druhou polovinou omelety.
Krok 3
Nechte omeletu lehce dojít a přendejte ji na talíř. U ostatních omelet postupujte stejným způsobem.
Krok 4
Omelety servírujte pokapané pestem a s plátkem žitného chleba.