Fíkový koláč s kozím sýrem
Doba přípravy : 20 min
Doba vaření : 30 min
Obtížnost :
Suroviny
Příprava
Krok 1
Na válu na těsto posypaném hladkou moukou si připravíme těstovou placku do kulaté formy na pečení. Placka bude o něco větší, než je naše forma – přesahující část (cca 1 cm) srolujeme do sebe a vytvoříme tak silnější okraj koláče. Těsto na několika místech propíchneme vidličkou
Krok 2
Na rozpáleném oleji zprudka smažíme asi 3 minuty cibuli nakrájenou na kolečka a následně přidáme ještě cukr a balzamiko. Smažíme dalších cca 5 minut, dokud není cibule dostatečně vláčná.
Krok 3
Připravené těsto potřeme zkaramelizovanou cibulí a na ni rovnoměrně rozprostřeme na plátky nakrájené fíky, na kostičky nakrájený sýr Président Petits Chèvres Doux a přidáme trochu tymiánu. Volný a ničím nepokladený okraj potřeme kolem dokola našlehaným vejcem.
Krok 4
Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 25 minut, dokud nejsou okraje koláče dozlatova opečené.