
Na salát:
1 Président Camembert
3 pomeranče nebo jiné citrusy sladké chuti,
1 velké granátové jablko
1 vanička baby špenátu
rozmarýn
bezpeckové bílé hrozno
na zálivku:
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce čerstvého pomerančového džusu
1/2 čajové lžičky mletého rozmarýnu
1-2 lžíce bílého vinného octa,
dle chuti možno přidat 2 lžíce roztékajícího medu
1-2 lžičky ořechového oleje
šťávu z limetky
pomerančovou kůru
sůl, pepř
na ozdobu: 1 hrst vlašských ořechů
Nejprve si připravíme zálivku: smícháme džus s olejem, přidáme vinný ocet a zbylé ingredience, ochutíme solí, pepřem a mletým rozmarýnem. Všechny suroviny odměřujem podle vlastní chuti.
Oloupeme pomeranč a nakrájíme na plátky. Smíchame se salátovými listy, hroznovým vínem a předem nakrájeným camembertem. Přidáme semínka granátového jablka a servírujeme na talíř nebo do misky. Na závěr polijeme salát dresinkem a ozdobíme vlašskými ořechy a větvičkami rozmarýnu.