Tipy a triky se sýry v kuchyni

Snímek obrazovky 2022-08-25 v 12.56.29

Přinášíme Vám v bodech pár triků a tipů, jak ze sýrů Président vždy připravit dokonalé chuťové potěšení. 

  • Sýry vždy vyndejte minimálně 15 minut před podáváním z lednice. Díky pokojové teplotě vynikne lépe jejich aroma a krémovitost. Pozor, netýká se to čerstvých sýrů typu Rondelé nebo Svěží. Ty jsou naopak skvělé vychlazené, kdy vynikne jejich unikátní lehká chuť a textura.
  • U plísňových sýrů kontrolujte jejich datum spotřeby. Díky tomu odhadnete snadněji jejich zralost a texturu uvnitř.

Obecně můžeme tuto zralost rozdělit do 3 kategorií:

1) nejdelší doba spotřeby / méně zralé sýry, jemnější chuť a aroma

2) střed doby spotřeby / vyvážená zralost i aroma, větší krémovitost

3) krátká doba spotřeby – těsně před koncem platnosti expiračního data / silná zralost, výrazné aroma, kůrka může být lehce výraznější chuti 

  • Připravte si tradiční pochoutku jinak! Zkusili jste už připravit smažený sýr z Emmentálu Président? Jeho oříšková chuť
    a výraznější aroma vám poskytne nevšední zážitek.
  • Nejlepší sýrové omáčky docílíte kombinací více sýrů. Perfektní je například kombinace Camenbertu, Mramorované goudy a Emmentálu Sýr vždy rozpouštějte v mléce a míchejte jemně metličkou dokud se nerozpustí.
  • Rádi si zapékáte chleba se sýrem ať už jako svačinu, nebo hřešíte na večer? Nejlépe se sýry Président roztečou, když je v opečeném chlebu na pánvi necháte pár minut na mírném stupni ohřevu pod pokličkou. Díky rovnoměrnému teplu máte zaručený tip, jak bude mít sýr tu nejlepší texturu.