
1 balení camembertu Président Na gril provensálské bylinky (2x 90 g)
několik menších brambor
1 cibule
kousek másla
1 kávová lžička cukru krystalu
tymián a rozmarýn
Menší brambory rozpůlíme, opečeme a ochutíme bylinkami. Cibulku nakrájenou na kolečka zpěníme na másle a pomalu restujeme do zlatova. Přidáme lžičku cukru krystalu a necháme zkaramelizovat. Následně necháme odmastit na pečicím papíru. Karamelizovanou cibulku a pečené brambory podáváme jako přílohu k ogrilovaným camembertům s provensálskými bylinkami.
Grilování camembertu: Obsah sáčku přiloženého v balení smícháme se 2–3 lžícemi oleje, vzniklou směsí obalíme sýr a zabalíme jej do alobalu (nebalit zpět do původního obalu!). Takto připravený sýr grilujeme z každé strany přibližně 5 minut.