
250 g chřestu
1 vejce
1 hrnek uvařené cizrny
1 balení Président Camembert
1 citrón
2 lžíce vinného octa
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř, estragon
hrst ořechů a petržel na ozdobení
V malé misce smíchame ocet, olej, estragon, sůl a pepř a připravíme si tak zálivku.
Chřest uvaříme v osolené vodě zhruba minutu a poté co nejrychleji zchladíme, aby si zachoval barvu a zůstal křupavý. Po ochlazení vyjmeme z ledové lázně a důkladně osušíme.
Připravíme si hrnec s osolenou vodou, kterou přivedeme k varu a pomocí polévkové lžíce do ní vložíme vejce, která vaříme 5-6 minut na hniličku. Pak vložíme do studené vody a oloupeme.
Chřest a cizrnu servírujeme na talíř, polijeme připravenou zálivkou a přidáme předem nakrájený camembert. Na závěr dochutíme citrónovou štávou, přidáme rozpůlené vajíčko a ozdobíme petrželkou a ořechy.