facebook-logo
placeholder

Camembert s chřestem

Chody

Chuťovky

Obtížnost

Snadné

Doba

20 minut

INGREDIENCE

250 g chřestu

1 vejce

1 hrnek uvařené cizrny

1 balení Président Camembert

1 citrón

2 lžíce vinného octa

1 lžíce olivového oleje

sůl, pepř, estragon

hrst ořechů a  petržel na ozdobení

Příprava

V malé misce smíchame ocet, olej, estragon, sůl a pepř a připravíme si tak zálivku.
Chřest uvaříme v osolené vodě zhruba minutu a poté co nejrychleji zchladíme, aby si zachoval barvu a zůstal křupavý. Po ochlazení vyjmeme z ledové lázně a důkladně osušíme.
Připravíme si hrnec s osolenou vodou, kterou přivedeme k varu a pomocí polévkové lžíce do ní vložíme vejce, která vaříme 5-6 minut na hniličku. Pak vložíme do studené vody a oloupeme.
Chřest a cizrnu servírujeme na talíř, polijeme připravenou zálivkou a přidáme předem nakrájený camembert. Na závěr dochutíme citrónovou štávou, přidáme rozpůlené vajíčko a ozdobíme petrželkou a ořechy.

Použitý produkt