facebook-logo
QUICHE S RAJČATY

Chody

Chuťovky

Obtížnost

Středně obtížné

Osoby

2 osoby

Doba

Více než 30 minut

Rozpočet

Střední

Sýrové nočky se sušenými rajčaty a bazalkou v olivovém oleji

INGREDIENCE

2 balení sýra Président Svěží pepřový
30 g jemně mletých mandlí – lze je nahradit vlašskými, lískovými nebo kešu ořechy
30 g sušených rajčat
6 listů bazalky
sůl
100–150 ml panenského olivového oleje – podle tvaru a velikosti sklenice
peprovy-1_001
svezi-s-barevnym-peprem

Příprava

Rajčata necháme důkladně okapat nebo je v ideálním případě opatrně osušíme papírovou utěrkou. Potom jich 2/3 pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme 2/3 jemně pokrájené bazalky, čerstvý sýr Président Svěží, mandle, promícháme a necháme 30 minut stát, aby směs díky mandlím nebo ořechům trochu zhoustla. Do sklenice nalijeme polovinu oleje, přidáme část pokrájených zbylých rajčat a pokrájených listů bazalky. Ze sýrové hmoty tvoříme pomocí dvou lžiček nočky a ihned je ponoříme do sklenice s olejem. Když se dostaneme na úroveň hladiny oleje, dolijeme do sklenice jeho zbytek, přidáme zbylá pokrájená rajčata s bazalkou a ze zbytku směsi doděláme nočky. Uzavřeme víčkem a necháme v chladu alespoň 24 hodin uležet.