Omeleta s fetou a chřestem

omeleta

Doba přípravy : 15 min


Doba vaření : 15 min


Obtížnost :


Suroviny

  • 150 g zeleného chřestu
  • 500 ml vody
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 12 vajec
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 80 g baby špenátu
  • 4 lžičky bazalkového pesta
  • 250 g sýru Président Feta
  • 4 plátky žitného chleba
  • sůl, pepř

Příprava

Krok 1

Chřest očistěte, odstraňte dřevité konce a oloupejte lístky. Překrojte napůl. Do hrnce vlijte vodu, ocet a vsypte cukr. Nálev přiveďte k varu a promíchejte. Pak dovnitř vhoďte chřest a 2 minuty blanšírujte. Chřest sceďte a dejte do studené vody.

Krok 2

Do mísy rozklepněte všechna vejce, osolte, opepřete a prošlehejte. Rozpalte pánev a pokapejte olejem. Papírovým ubrouskem olej rozetřete a nalijte ¼ vajec. Vejce nechte zatáhnout, a až bude zespodu omeleta pevná, na jednu polovinu nasypte ¼ špenátu a chřestu. Vše zasypte 60 g fety nakrájené na kostičky a přiklopte druhou polovinou omelety.

Krok 3

Nechte omeletu lehce dojít a přendejte ji na talíř. U ostatních omelet postupujte stejným způsobem.

Krok 4

Omelety servírujte pokapané pestem a s plátkem žitného chleba.

Suroviny