Omeleta s fetou a chřestem
![omeleta](https://president.cz/wp-content/uploads/2021/07/omeleta-540x540.jpg)
![](https://president.cz/wp-content/themes/president/img/tps-prep.png)
Doba přípravy : 15 min
![](https://president.cz/wp-content/themes/president/img/tps-cuisson.png)
Doba vaření : 15 min
![](https://president.cz/wp-content/themes/president/img/difficulte.png)
Obtížnost :
![](https://president.cz/wp-content/themes/president/img/star-full.png)
![](https://president.cz/wp-content/themes/president/img/star-empty.png)
![](https://president.cz/wp-content/themes/president/img/star-empty.png)
Suroviny
Příprava
Krok 1
Chřest očistěte, odstraňte dřevité konce a oloupejte lístky. Překrojte napůl. Do hrnce vlijte vodu, ocet a vsypte cukr. Nálev přiveďte k varu a promíchejte. Pak dovnitř vhoďte chřest a 2 minuty blanšírujte. Chřest sceďte a dejte do studené vody.
Krok 2
Do mísy rozklepněte všechna vejce, osolte, opepřete a prošlehejte. Rozpalte pánev a pokapejte olejem. Papírovým ubrouskem olej rozetřete a nalijte ¼ vajec. Vejce nechte zatáhnout, a až bude zespodu omeleta pevná, na jednu polovinu nasypte ¼ špenátu a chřestu. Vše zasypte 60 g fety nakrájené na kostičky a přiklopte druhou polovinou omelety.
Krok 3
Nechte omeletu lehce dojít a přendejte ji na talíř. U ostatních omelet postupujte stejným způsobem.
Krok 4
Omelety servírujte pokapané pestem a s plátkem žitného chleba.