Crumble s emmentalem a hruškami

crumble-hruska-600-600

Doba přípravy : 15 min


Doba vaření : 30 min


Obtížnost :


Suroviny

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g hnědého cukru
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 balíček strouhaného sýra Président Emmental 200 g
  • 4 hrušky
  • 1 lžíce citronové šťávy

Příprava

Krok 1

Smícháme mouku, cukr, ovesné vločky a přilijeme rozpuštěné máslo. Vše pořádně promícháme a rovnoměrně rozprostřeme do zapékacích misek.

Krok 2

Omyjeme hrušky, nakrájíme je na malé kousky, zakápneme citronovou šťávou a nasypeme do misek na připravený podklad. Následně hrušky zasypeme strouhaným sýrem Président Emmental.

Krok 3

Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut. Podávat můžete s plátky čerstvé hrušky.