Camembert dip s bílým vínem a chilli

president_540x540_zrajici

Doba přípravy : 30 minut


Obtížnost :


Suroviny

  • 2× Président Camembert Aromatický
  • 70 ml suchého bílého vína
  • 20 ml smetany ke šlehání Kunín 31%
  • špetka chilli vloček
  • 1 stroužek česneku

Příprava

Krok 1

Oloupejte 1 stroužek česneku a nasekejte jej nadrobno. Camembert nastrouhejte.

Krok 2

Do malého kastrůlku nalijte 70 ml bílého vína, přidejte nasekaný česnek a nechte krátce projít varem, aby se uvolnila vůně i chuť.

Krok 3

Přilijte 20 ml smetany ke šlehání a vsypte nastrouhaný camembert. Na mírném stupni zahřívejte a neustále míchejte, dokud se sýr zcela nerozpustí a nevznikne hladká, jemná a krémová omáčka.

Krok 4

Dip dochuťte špetkou chilli vloček podle chuti. Podávejte ještě teplý, ideálně k pečeným zeleninovým hranolkům nebo čerstvému pečivu. Tento hedvábně krémový dip s jemným vinným aroma a pikantní tečkou si vy i vaši hosté zamilujete. Garantujeme vám, že z něj nezůstane ani kapička!