Šetříme životní prostředí

12TUNS_ikona

Obaly plátkových sýrů Président jsou šetrnější k životnímu prostředí!

Záleží nám na naší planetě a přírodě. Proto jsme se rozhodli ji méně zatěžovat a díky novým obalům plátkových sýrů se nám podařilo snížit spotřebu plastu až o 12 tun ročně.

Plasty jsou všude kolem nás. Jsou pevné, lehké, transparentní a díky svým hygienickým vlastnostem jsou vhodné k uchovávání potravin. Ale také představují velkou zátěž pro naši přírodu a planetu, především z důvodu jejich dlouhé doby přirozeného rozkladu a také omezené možnosti recyklace. Se vzrůstajícím průmyslovým používáním plastů se zvyšuje i výskyt plastů ve volné přírodě. Proto jsme se zaměřili na tři hlavní cíle, kterých chceme jako skupina Lactalis dosáhnout. Prvním je minimalizace množství obalového materiálu našich produktů, druhým cílem je lepší cirkularita, tedy výběr vhodných materiálů, správné značení na obalu i používání recyklovaných materiálů, a třetím, neméně důležitým cílem je edukace našich zákazníků.

Ve spolupráci s našimi dodavateli jsme vybrali a důkladně otestovali nový materiál, který nejenže plní všechny požadavky na uchování kvality a bezpečnosti potraviny uvnitř, ale zároveň nabízí nové možnosti v recyklaci a umožňuje použití méně materiálu. Úspora plastu se vztahuje na balení všech plátkových sýrů pod značkou Président. Můžete je najít zde: www.president.cz/product-category/tvrde-syry/.

Materiál spodní vaničky plátkových sýrů byl pozměněn tak, aby byl snáze recyklovatelný. Navíc jsme použili výrazně méně materiálu při samotné výrobě obalu. Díky informaci o ušetřené hmotnosti plastu jsme mohli vypočítat průměrnou úsporu materiálu vzhledem k součtu ročního prodeje daných produktů, tedy až 12 tun ročně.

Snižování zátěže životního prostředí plasty však nestojí na jedné společnosti či instituci. K ochraně životního prostředí v tomto směru můžete přispět i vy. Ať už tím, že budete nakupovat eko-friendly výrobky, či tím, že budete pečlivě a správně třídit plasty. Z vaničky tvrdých sýrů tak, prosím, odloupávejte štítek s informacemi o produktu.

Společně můžeme chránit naši přírodu i planetu, tak se pojďme podílet na změně. My už jsme začali.