facebook-logo
placeholder

Tart z kozího sýra a červené cibulky

Chody

Hlavní jídla

Obtížnost

Snadné

Doba

30 minut

INGREDIENCE

1 kozí sýr Président Le Palet de Chèvre 120 g
2 červené cibule
olivový olej
snítky tymiánu
plátky listového těsta na přípravu
1 lžíce másla
1 lžíce třtinového cukru
sůl

Příprava

Na másle necháme zesklovatět na kroužky nakrájenou červenou cibuli. Jakmile je dostatečně změklá, přidáme lžíci cukru a necháme asi 10 minut redukovat, dokud na pánvi nezbude ani kapka vody a cibulka nebude krásně zkaramelizovaná. Připravíme si plát listového těsta, které potřeme trochou olivového oleje a ohrneme okraje tak, aby vznikla „taštička“. Do vzniklé taštičky dáme zkaramelizovanou cibulku. Kozí sýr nakrojíme podélně na půl a nerozkrojenou částí klademe na cibuli. Pokapeme lehce olivovým olejem, přidáme snítky tymiánu, můžeme trochu osolit a vkládáme na plech do trouby, kde pečeme na 160 stupňů asi 15–20 minut, dokud není sýr rozpečený a okraje těsta zlaté.

Použitý produkt