facebook-logo
placeholder

Sýrové suflé

Chody

Předkrmy

Obtížnost

Obtížné

Doba

Více než 30 minut

INGREDIENCE

100 g másla
4 polévkové lžíce hladké mouky
1/2 litru mléka
150 g strouhaného sýru Président Emmental
4 žloutky
5 bílků
sůl a bílý pepř

Příprava

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a osmahneme. Postupně přidáváme mléko. Za stálého míchání přidáme sýr. Když se rozpustí, sundáme ho z ohně. Do směsi přidáme žloutky a sníh z bílků a vše dobře zamícháme dřevěnou vařečkou. Vymažeme formu na suflé máslem, nalijeme do ní připravenou směs a vložíme do trouby na 200 °C, pečeme přibližně 45 minut. Rada na závěr: neotevírejte troubu během pečení suflé, snížila by se teplota, a to by mohlo ovlivnit výsledek pokrmu.

Použitý produkt