facebook-logo
placeholder

Mrkvový nákyp se šunkou a ementálem

Chody

Předkrmy

Obtížnost

Snadné

Doba

Více než 30 minut

INGREDIENCE

80 g strouhaného Présidentu Emmental
120 g husté čerstvé smetany
2 vejce
160 g mrkve
40 g vepřové vařené šunky
sůl a pepř

Příprava

Předehřejeme troubu na 180 °C (plyn 6). Oloupeme mrkve a nakrájíme je na plátky. Vložíme mrkve do rendlíku s osolenou vodou a uvaříme je do měkka. Vodu slijeme a mrkve rozmixujeme na kaši. Šunku nakrájíme najemno a přidáme mrkvovou kaši. V míse ušleháme vajíčka. Přidáme čerstvou smetanu, mrkvovou směs, šunku a strouhaný ementál. Osolíme, opepříme a zamícháme. Směs nalijeme do formiček a pečeme asi 20 minut.

Použitý produkt