facebook-logo
placeholder

Jehněčí žebírka s camembertem

Chody

Hlavní jídla

Obtížnost

Středně obtížné

Doba

30 minut

INGREDIENCE

4 jehněčí žebírka
1 sýr Président Camembert 250 g
0,5 kg brambor
1 dl smetany,
150 ml mléka,
30 g másla
2 snítky pažitky
olivový olej
sůl, pepř

Příprava

Žebírka posolíme, pokapeme olejem, necháme péct při 200 °C přibližně 30 minut a už upečená je nakrájíme na tenké plátky. Půlku camembertu rozpustíme v mléce a smetaně, následně osolíme a opepříme. Do zapékací misky naskládáme plátky brambor a kousky camembertu a zalijeme připravenou směsí. Takto vytvoříme 2–3 vrstvy a necháme zapéct při 200 °C. Hotová žebírka i přílohu dozdobíme pažitkou.

Použitý produkt