facebook-logo
placeholder

Fíkový koláč s kozím sýrem

Chody

Chuťovky

Obtížnost

Středně obtížné

Doba

30 minut

INGREDIENCE

listové těsto
1 kozí sýr Président Petits Chèvres Doux 100 g
4 čerstvé fíky
3 středně velké červené cibule
1 vejce
olivový olej
balsamico
1 lžička cukru
hladká mouka
tymián

Příprava

Na válu na těsto posypaném hladkou moukou si připravíme těstovou placku do kulaté formy na pečení. Placka bude o něco větší, než je naše forma – přesahující část (cca 1 cm) srolujeme do sebe a vytvoříme tak silnější okraj koláče. Těsto na několika místech propíchneme vidličkou. Na rozpáleném oleji zprudka smažíme asi 3 minuty cibuli nakrájenou na kolečka a následně přidáme ještě cukr a balsamico. Smažíme dalších cca 5 minut, dokud není cibule dostatečně vláčná. Připravené těsto potřeme zkaramelizovanou cibulí a na ni rovnoměrně rozprostřeme na plátky nakrájené fíky, na kostičky nakrájený sýr a přidáme trochu tymiánu. Volný a ničím nepokladený okraj potřeme kolem dokola našlehaným vejcem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 25 minut, dokud nejsou okraje koláče dozlatova.

Použitý produkt