facebook-logo
placeholder

Camembert s voňavým švestkovým chutney na červeném víně

Chody

Chuťovky

Obtížnost

Snadné

Doba

Více než 30 minut

INGREDIENCE

1/2 kg vypeckovaných švestek 4 větší šalotky
1 lžíce olivového oleje
1 dcl červeného vína
4 lžíce třtinového cukru špetka soli
1/2 lžičky pepře
2 ks bobkového listu
1 ks skořice
5 hlaviček hřebíčku

Příprava

Šalotku nakrájejte na silnější kolečka, dejte do hrnce a na oleji lehce osmahněte. Pak přidejte švestky nakrájené na čtvrtky. Přidejte víno, cukr, sůl, pepř a koření. Vařte na mírném ohni asi 45 minut do zhoustnutí. Potom vyjměte kousky koření. Můžete podávat ještě horké, nebo uchovat ve sklenicích – ještě horkým chutney naplňte sterilizované sklenice, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.
Servírujte horké s rozpečeným camembertem nebo studené s camembertem jako skvělý doplněk k červenému vínu.

Použitý produkt