facebook-logo
placeholder

Grilovaný camembert se špenátem a ořechy

Chody

Hlavní jídla

Obtížnost

Středně obtížné

Doba

30 minut

INGREDIENCE

2 balení camembertu Président Na gril medvědí česnek (1 bal. = 2x 90 g)
2 cibule
400 g listového špenátu
muškátový oříšek
několik jader z vlašských ořechů
4 stroužky česneku
olivový olej
sůl, pepř

Příprava

Na olivovém oleji orestujeme jádra vlašských ořechů. Nakrájíme cibule a osmahneme na větší pánvi. Přidáme listový špenát, dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem a cca 15 minut podusíme. Přidáme špetku muškátového oříšku, sůl, pepř a vymáčkneme stroužek česneku. Na závěr smícháme s orestovanými ořechy a podáváme jako přílohu ke grilovaným camembertům s medvědím česnekem.
Grilování camembertu: Obsah sáčku přiloženého v balení smícháme se 2–3 lžícemi oleje, vzniklou směsí obalíme sýr a zabalíme jej do alobalu (nebalit zpět do původního obalu!). Takto připravený sýr grilujeme z každé strany přibližně 5 minut.

Použitý produkt