facebook-logo
president_web_1217_beata_svezi

ODLEHČENÝ SILVESTR

Vánoce – svátky klidu, míru, rodinné pohody a… přejídání! Začíná to už začátkem prosince společně s pečením cukroví – ochutnávání, uzobávání, porovnávání… Třiadvacátého přichází na řadu bramborový salát – dochucování a následná večerní nálož a dobrý pocit, že se i letos povedl. Na Štědrý den se postíme, o to hůř však dopadáme večer. Čtyřchodové sváteční menu je po nadílce následováno obloženými chlebíčky a půlnočními banketními řízečky. Na Boží hod svíčková se šesti u tchyně, na Štěpána tučná kachna u maminky. Sedmadvacátého dojídání všech zbytků. Osmadvacátého dojídání zbytků těch zbytků. Devětadvacátého střídající se chutě na sladké, slané, kyselé a alkoholické… Třicátého panika! Co budeme servírovat na Silvestra???

Při pohledu na vlašák, sardelovou pastu, salát alá krab se mi dělá špatně. Tak a dost! Na Silvestra už se nehodlám pokoušet o žlučníkový záchvat. Jednohubky se dají určitě udělat i jinak…

Sahám tedy po osvědčeném Svěžím a přemýšlím, s čím ho smíchat… Uzený losos, kopr, řeřicha, bílý jogurt a citron. Namazat na tmavý chlebík a je to. Lahodná osvěžující kombinace, po které se konečně nebudu cítit jako balon! Recept na tuhle chuťovku najdete tady a opravu ji vřele doporučuju.

Losos však pro Radima není maso, tak jsem vděčná ještě za jeden tip, který mi dala kamarádka. To se smíchá Svěží rajčatový s vypečenou slaninou, natře na bagetku, ozdobí dýňovými semínky a zbylou křupavou slaninou a je hotovo. Věřte, že na tohle chlapi slyší… Na přesný recept mrkněte sem.

Tak a je to! Rok 2017 je skoro za námi… A já musím říct, že jsem si ho i přes ty všechny karamboly skvěle užila! Doufám, že vy také! Do dalšího roku končícího mou šťastnou osmičkou vám přeju jen to nejlepší!

Beáta