facebook-logo
QUICHE S RAJČATY

Chody

Předkrmy

Obtížnost

Snadné

Osoby

2 osoby

Doba

30 minut

Rozpočet

Nízký

Závin s roquefortem, špenátem a cheddarem

INGREDIENCE

1 sýr Roquefort 150 g
1 balení sýru Président Cheddar 100 g
1 balení listového špenátu
3 stroužky česneku
1 balení listového těsta
1 menší cibulka
olivový olej
1 vejce
sůl

zavin-roquefort-spenat-cheddar_web
syr-roquefort-president

Příprava

Listy špenátu omyjeme a necháme okapat. Na olivovém oleji dozlatova osmažíme cibuli, do které přidáme na kostičky pokrájený česnek. Necháme chvíli orestovat, aby česnek pustil vůni. Přidáme omytý špenát a necháme chvíli dusit (nemusí být pod pokličkou). Jakmile je špenát změklý, osolíme a ještě chvíli necháme prohřát. Stáhneme z plotny, aby nám špenát nezhořkl. Mezitím si nakrájíme na plátky roquefort a připravíme cheddar. Listové těsto rozválíme na plát, na který pokládáme nejdříve plátky cheddaru, poté špenát, následně roquefort. Pozor – kraje listového těsta by měly zůstat min. 2 cm volné, aby se dobře balilo. Balíme buď od spodního konce nahoru, nebo naopak, poslední kousek těsta vždy musí být „ohrnut“ dolů, aby nebyl při pečení vidět. Přeneseme na plech s pečicím papírem, kde zabalený závin potřeme vajíčkem a můžeme posypat sezamovým semínkem. Pečeme na 180 stupňů minimálně 25 minut, dokud není závin zlatavý.
Dle chuti můžeme přidat více česneku!