facebook-logo
QUICHE S RAJČATY

Chody

Předkrmy

Obtížnost

Středně obtížné

Osoby

6 osob

Doba

Více než 30 minut

Rozpočet

Nízký

Slaný bramborový koláč s camembertem

INGREDIENCE

2 těsta na pirohy
1 kg brambor
1 Président Camembert
20 cl mléka
2 celá vejce
1 žloutek
25 cl čerstvé husté smetany
20 g másla Président
jarní cibulka
petržel
sůl
pepř
muškátový oříšek
slany-bramborovy-kolac-s-camembertem
syr-camembert-president

Příprava

Brambory vaříme asi 20 minut ve slupce. Oloupeme je a nakrájíme na plátky o tloušťce 1/2 centimetru. Jedním těstem vyložíme koláčovou formu a necháme ji přesáhnout asi o 2 cm. Propícháme těsto vidličkou a umístíme na něj plátky brambor. Vložíme do lednice. Mléko, smetanu a kousky sýru (bez slupky) vložíme do rendlíku a na mírném ohni zahříváme. Když se camembert rozpustí, okořeníme ho a přidáme rozklepnutá vejce. Šleháme a necháme vychladit. Předehřejeme troubu na 210 °C. Omáčku vlijeme na brambory a posypeme nasekanými bylinkami. Těsto se směsí přikryjeme druhou částí těsta. Žloutek ušleháme s trochou vody a potřeme jím těsto. Spojíme okraje obou těst a koláč uzavřeme. Uprostřed těsta uděláme otvor k vytvoření komínu, aby mohla pára při pečení unikat. Pečeme asi 40 minut. Podáváme teplé se salátem.