facebook-logo
QUICHE S RAJČATY

Chody

Předkrmy

Obtížnost

Středně obtížné

Osoby

6 osob

Doba

20 minut

Rozpočet

Nízký

Salát z cizrny a fety

INGREDIENCE

1 salátová okurka na tenká kolečka
1 malá cibule na tenká kolečka
čerstvý kozí sýr Président 12 Petits Chèvres Doux
4 velká rajčata nakrájená na měsíčky
420 g vařené, scezené a umyté cizrny
několik černých oliv
šťáva z půlky citronu
2 růžičky hlávkového salátu
4 pita chleby
nakrájená jarní cibulka
salat-z-cizrny-a-fety
syr-petits-chevre-doux-presiden

Příprava

Okurku a cibuli vložíme do cedníku, pod kterým je mísa, posolíme, promícháme a necháme 20 minut odpočívat. Rozdrobíme sýr. Předehřejeme troubu s grilem. Smícháme okurku a cibuli s rajčaty, cizrnou, olivami, sýrem, třemi lžícemi oleje a šťávou z citronu. Naplníme čtyři misky salátem a na ně rozdělíme směs. Zapečeme pita chléb z jedné strany, otočíme ho a namažeme trochou oleje. Posypeme jarní cibulkou a zapékáme do křupava. Podáváme se salátem.