facebook-logo
QUICHE S RAJČATY

Chody

Chuťovky

Obtížnost

Středně obtížné

Osoby

2 osoby

Doba

Více než 30 minut

Rozpočet

Nízký

Kanapky s mangem a okurkou

INGREDIENCE

1 ks středně velké vícezrnné bagety
1 salátová okurka
2 balení sýra Président Svěží pepřový
1 mango
lžíce hnědého cukru
½ lžičky pokrájené čili papričky
sůl
4 větvičky koriandru
½ červené cibule
1 limetka
peprovy-2_080
svezi-s-barevnym-peprem

Příprava

Bagetu a ¾ opláchnuté okurky nakrájíme na 1 cm široká kolečka. Okurku ještě před krájením můžeme ozdobit podélnými zářezy. Mango opláchneme, podélně z něj z obou stran pecky seřízneme dužinu. Zbavíme je slupky a z každé poloviny nakrájíme od středu 10 tenkých plátků. Zbytek dužiny, včetně té, která zůstala na pecce, rozsekáme v sekacím strojku společně s cukrem, lžící limetkové šťávy a papričkou na kaši. Podle chuti přisolíme a přimícháme lžíci pokrájeného koriandru. Cibuli nakrájíme na jemné proužky, dáme do misky, přelijeme vařicí vodou, tu vzápětí slijeme a promícháme se zbylou limetkovou šťávou. Plátky bagety a okurky potřeme čerstvým sýrem Président Svěží, přidáme stočený plátek manga, propíchneme ho napichovátkem, přidáme cibuli a půl lžičky usekané dužiny. Kdo chce, může přidat ještě lístek koriandru.