facebook-logo
QUICHE S RAJČATY

Chody

Předkrmy

Obtížnost

Středně obtížné

Osoby

6 osob

Doba

30 minut

Rozpočet

Nízký

Jemný koláč z hrušek a sýru Roquefort

INGREDIENCE

1 listové těsto
100 g sýru Roquefort
5 hrušek
3 lžičky hnědého cukru
jemny-kolac-z-hrusek-a-syru-roquefort
syr-roquefort-president

Příprava

Ze 2 hrušek uděláme kompot. Když je kompot horký, přidáme 50 g sýru Roquefort a zamícháme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Koláčovou formu vyložíme listovým těstem a vidličkou ho propícháme. Připravenou směs vlijeme na těsto. Zbylé 3 hrušky nakrájené na plátky rozmístíme po celém povrchu. Rozdrobíme zbylých 50 g sýra. Posypeme hnědým cukrem. Pečeme na 200–210 °C asi 25 minut, až bude těsto do zlatova a sýr rozpuštěný.