facebook-logo
QUICHE S RAJČATY

Chody

Předkrmy

Obtížnost

Snadné

Osoby

4 osoby

Doba

Více než 30 minut

Rozpočet

Nízký

Houby plněné sýrem Roquefort

INGREDIENCE

100 g sýru Roquefort
16 velkých hub
2 rajčata
25 g másla Président
15 cl smetany na vaření
4 lžíce strouhanky
sůl
octová omáčka: 2 lžičky balsamikového octa, 4 lžičky olivového oleje, 4 lžičky petržele
sůl
pepř
houby-plnene-syrem-roquefort
syr-roquefort-president

Příprava

Připravíme octovou omáčku: do hlubokého talíře nalijeme ocet, olivový olej a nasekanou petržel. Osolíme, opepříme a promícháme. Nakrájíme rajčata na plátky a na hodinu je vložíme do octové omáčky. Odstraníme nožičky hub a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby a vaříme do doby, než se vypaří všechna voda. Osolíme a opepříme a necháme vystydnout. Na talíři vidličkou rozmačkáme sýr Roquefort, přidáme smetanu a houby. Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Hlavy hub položíme na plech, naplníme je sýrovým krémem a posypeme strouhankou. Pečeme 15–20 minut. Houby podáváme s plátky rajčat.