facebook-logo
QUICHE S RAJČATY

Chody

Chuťovky

Obtížnost

Obtížné

Osoby

4 osoby

Doba

Více než 30 minut

Rozpočet

Střední

Gratinovaná zeleninka v tumbetu

INGREDIENCE

300 g cibule
300 g brambor
150 g cukety
200 g lilku
300 g zralých rajčat
papriky
100 g strouhaného sýru Président Emmental
gratinovana-zeleninka-v-tumbetu
syr-emmental-strouhany-president

Příprava

Nakrájíme rajčata a osmažíme je na trošce oleje se solí a cukrem. Oloupeme a nakrájíme cibuli na nudličky, cuketu na tenká kolečka, lilek a brambory na kolečka. V dostatečném množství oleje osmažíme brambory, ale ne dozlatova. Když jsou měkké, vyndáme je z oleje a necháme okapat. Ve stejném horkém oleji rovněž osmažíme cibuli, a když je měkká, vyndáme ji a necháme okapat. Stejně tak odděleně osmažíme papriky a lilek, opět vyndáme, když jsou měkké, a necháme okapat. Do zapékací mísy nebo na pekáč dáme na dno osmažená rajčata a pak po vrstvách přidáváme brambory, papriku, cibuli a lilek. Nakonec vše přikryjeme strouhaným sýrem Président Emmental a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na 15 minut. Podávání: V použité zapékací míse podáváme jako řezy na omáčce ze smažených rajčat.